Sobre Patac

Patac. Festival de gràfica efervescent

A l’estil dels festivals que recorren Europa, Patac vol ser un punt de trobada per als amants de la gràfica independent, amb editorials, autors i novells taula a taula. Pretèn ser també altaveu a Ponent del que es cou en el món del còmic independent. 

Amants de les exploracions gràfiques que es practiquen fora del focus mediàtic, Patac dona veu al còmic d’autor, a l’edició independent i a l’autogestió. Es proposen tallers, exposicions, xerrades, debats i la pràctica de l’efervescència creativa que es du a terme en el món de l’autoedició. Amb la col·laboració de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol.

Premi Patac

Patac impulsa també la Selecció Patac, implicant els estudiants de l’EAM Leandre Cristòfol en la tria de l’obra guanyadora del Premi Patac, 16 títols publicats de gener a setembre de 2023 que els alumnes llegiran i analitzaran al llarg del curs. Des de l’organització de Patac i l’EAM Leandre Cristòfol, es facilitarà el diàleg dels estudiants amb els autors, editors, traductors i altres professionals que participen en el procés de creació del llibre. Aquesta tasca la duran a terme durant el curs 23/24. Al finalitzar tot aquest treball, els estudiants escolliran l’obra guanyadora del primer Premi PATAC.

Cartell Patac

El cartell d’aquesta primera edició ha estat obra de la il·lustradora Lorena Rivega. El pots descarregar en PDF AQUÍ

Qui som?

Organitzant tot plegat trobareu en Marc Charles, l’Àlex Martínez Ruano, en Quique Ramos, la Luz Verdaguer, la Clara Vinyals, en Tonet Aguilar, en Jose Antonio Baena, l’Adriana i en Francesco Comparetto, en Matías Tolsa, en Jordi Antas i en Carles Porta. A més, un munt d’amics i apassionats del món del còmic, com són els autors, les editorials, els divulgadors i l’EAM Leandre Cristòfol, docents i alumnat inclòs, entre molts d’altres.

Nota de premsa

Descarrega’t la nota de premsa en PDF AQUÍ

Com puc contactar amb Patac?

Escriu-nos al correu pataclleida@gmail.com

Diuen de nosaltres… Recull de premsa 1a edició 2023

“Neix a Lleida el Patac, el primer festival de còmic independent i obra gràfica de Ponent”. TV3, Telenotícies cap de setmana vespre – 21/10/2023. Enllaç.

Pérez, Paula. “El primer Festival Patac exposa a Lleida còmic i obra gràfica”. Segre, 22/10/2023. Enllaç.

“Els seguidors del còmic independent s’apleguen a Lleida en el 1r festival Patac”. La Mañana, 22/10/2023. Enllaç.