Els autors convidats en aquesta primera edició són: Albert Monteys, Álvaro Ortiz, Antonio Hitos, Carlos González Boy, Clara-Iris Ramos, Conxita Herrero, Corazón, Evin Collis, Francesc Ruiz, Iván McGill, Marc Bell, Marcos Martín, Marina Sáez, Marlene Krause, Muntsa Vicente, Raisa Álava, Sandra Partera i Sile.
Albert Monteys (Barcelona, 1971) és dibuixant de còmic. Després de publicar els còmics Mondo Lirondo i Calavera lunar, aterra a la revista El Jueves, on dibuixa setmanalment fins al 2014. És autor de les sèries Tato i ¡Para ti, que eres joven!, aquesta última juntament amb Manel Fontdevila. Actualment tira endavant la sèrie digital ¡Univers! a Panel Syndicate, el primer volum del qual, recopilat en paper per Astiberri (2018), ha obtingut el premi a la millor obra d'autor espanyol al Saló del Còmic de Barcelona 2019, a més d'una nominació als premis Eisner el 2017 a la categoria de millor còmic digital. Les seves obres més recents són Solid State (Gigamesh, 2019), amb Matt Fraction i Jonathan Coulton, i l'adaptació de Matadero Cinco de Kurt Vonnegut amb guió de Ryan North.
Álvaro Ortiz (Saragossa, 1983) va estudiar disseny gràfic a l'Escola Superior de Disseny d'Aragó i il·lustració a l'Escola Massana de Barcelona. Després de guanyar diversos concursos de còmic, participar en àlbums col·lectius i de diverses autoedicions, el 2005 publica Julia i l'estiu mort, al qual seguiria el 2009 Julia i la veu de la balena, tots dos publicats a Edicions de Ponent. A Astiberri ha publicat, entre d'altres, Cenizas (2012), Murderabilia (2014), Rituales (2015), Dos holandeses en Nápoles (2016), coeditat amb el Museu Thyssen-Bornemisza, i Viajes (2016). També és autor de El murciélago sale a por birras (2020) i PRDRO y MAILI (2021), publicats per A Caramba!. El 2022, amb Astiberri, publica el seu primer còmic infantil La petita genia i la partida de Shatranj i enguany ha vist la llum una segona part, titulada La petita genia i el monstre de la vall.
Antonio Hitos (Huelva, 1985) porta dibuixant còmics des de petit. Ha rebut el Premio Internacional de Novela Gráfica Fnac-Salamandra Graphic, la beca INJUVE, la Residència a la Cité Internationale de la Bande Dessinée et de l'Image convocada per Acció Cultural Espanyola, i la beca de Propuestas VEGAP a la creación artística. Els seus dos primers treballs, Inercia (Salamandra Graphic, 2014 i Astiberri, 2023) i Materia (Astiberri, 2016), van ser nominats a la millor obra d'autor espanyol al Saló del Còmic de Barcelona. El seu darrer còmic és Ruido (Astiberri, 2023). Actualment viu a Angoulême.
Aroha Travé (Terrassa, 1985) és col·laboradora domèstica d'Ediciones La Cúpula, on ha exercit d'il·lustradora, escolanet i persona humana exemplar. El seu vibrant estil de dibuix, que beu a morro de les veus més indòmites de l'underground, s'ha deixat veure a les pàgines de la revista Voltio, si bé el seu autèntic debut va ser Carne de cañón, que la va fer mereixedora del I premi de l'ACDCòmic a millor autor/a emergent i dels premis a autora revelació atorgats per Comic Barcelona, el Saló del Còmic de València i pel Santa Creu Còmic. A més, ha il·lustrat el llibre El bicho que se devora a sí mismo, d'Ignatius Farray, i més recentment ha autoeditat els fanzines Grano de pus, amb Rosa Codina, i Pos últimamente.
Carlos González Boy (Cádiz, 1983) és dibuixant de còmics i il·lustrador. Llicenciat en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, ha publicat un munt de fanzins autoeditats i ha participats en altres de col·lectius. La seva obra s'ha exposat en vàries mostres individuals i col·lectives a Barcelona, Madrid i Bilbao. Acaba de publicar el còmic Parque Ciudad amb l'editorial Apa-Apa.
Conxita Herrero (El Prat de Llobregat, 1993) és artista i autora de còmics. Dibuixa, fa fanzines i escriu poemes i cançons per Tronco, el grup de música que comparteix amb el seu germà Fermí. Du a terme encàrrecs d’il·lustració com a freelance per a mitjans nacionals i internacionals com El País, Ara, Revista Granta o Guernica Magazine, per a editorials com Blackie Books, Fosfatina, Kus o Fantagraphics i per a diferents institucions. Ha publicat Gran bola de helado (Apa-Apa, 2016), que es va publicar a França el 2017 a l’editorial Rackham i a Itàlia a l’editorial Hoppípolla el 2018. El 2017 va ser nominada autora revelació al saló del còmic de Madrid i al saló del còmic de Barcelona. Ha participat en exposicions col·lectives, com ara “Constel·lació gràfica” al CCCB.
Corazón (Badajoz, 1985) ha publicat fanzines, ha autoeditat els poemaris Esto tengo que arreglarlo un poco, Las mejores guardando secretos i Dando palmas, escrits juntament amb Conxita Herrero, i Poemas de desamor para el fanzine del desamor, il·lustrat per Marc Torices. És fotògrafa, videocreadora, baterista, cantant i compositora, i ha format part de diversos grups musicals com “Wanda y la mujer pantera”, “Cosmo K” i “Ajuar”. El seu darrer disc és Fuerza descontrolada (2023).
Evin Collis (Winnipeg, 1988) és un artista visual i animador canadenc. Mitjançant una combinació de dibuix, pintura, còmics i animació, la seva obra investiga les complexitats del paisatge degradat i la condició humana. L'obra s'endinsa en els mites culturals, realitats i fantasmes de la història, l'imperialisme, la industrialització, la decadència, la classe i les contradiccions del progrés. Evin es va graduar amb un MFA en Pintura i Dibuix a School of the Art Institute of Chicago el 2016 i ha exposat la seva obra al Canadà, els Estats Units i Europa. Actualment resideix a Barcelona.
Francesc Ruiz (Barcelona, 1971) viu i treballa entre Ripoll i Barcelona. El món es dibuixa, compon, publica i distribueix a l'obra de Francesc Ruiz ocupant críticament els espais del capitalisme imprès. El còmic expandit, les arquitectures informacionals dels quioscos, les pornotopies manga, el printernet de les ciutats o la logística contemporània són alguns dels llocs d'intervenció des d'on porta desenvolupant el seu treball els darrers 20 anys. Les seves instal·lacions s'han pogut veure a diferents centres d'art i museus nacionals i internacionals: EACC (Castelló), CA2M (Madrid), IVAM (València), MACBA (Barcelona), Gasworks (Londres), FRAC PACA (Marsella), Weserburg Museum (Bremen) i en biennals com la de Venècia del 2015, la de Götteborg del 2017, la biennal Momentum, Moss, Noruega el 2019, la biennal de Busan, Corea del Sud, el 2020 o la Triennale de Dunkerque el 2023.
Iván McGill (Madrid, 1997) és un autor de còmic que ha crescut des de l’àmbit de l’autoedició, distribuint les seves obres a través de botigues especialitzades i festivals de microedició com el GRAF (Barcelona) o Tenderete (València). Amb un grau en Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid i un màster en Còmic i il·lustració a l’escola universitària Elisava (Barcelona), destaca pel seu enfocament experimental en el llenguatge del còmic. Des de la seva perspectiva més avantguardista, imagina mons futurs per especular amb conceptes com la sobreinformació, el núvol invisible, el trànsit de dades i la identitat digital. La seva obra abraça formats híbrids i codis que fluctuen entre diverses disciplines artístiques, jugant entre l’animació, els videojocs, la infografia o la il·lustració, sempre prenent com a punt comú el còmic en la seva forma més experimental.
Juan Suárez (Bogotà, 1988) es dedica als còmics i al tatuatge, disciplines totes dues en què aplica els coneixements en Arts Plàstiques que al seu dia va cursar a la Universitat Nacional de Colòmbia. El seu treball com a il·lustrador i historietista ha estat publicat a revistes colombianes com Gorgona, Dr. Fausto o Ficciorama. Mo, memorias de una vaca és la seva primera novel·la gràfica.
Marc Bell (Ontario, 1971) és artista i dibuixant de còmic canadenc. Inicialment era conegut per crear tires còmiques (com Shrimpy i Paul), però Bell també ha creat diverses exposicions del seu treball de tècnica mixta i dibuixos a l'aquarel·la. Ha desconcertat els seus lectors durant gairebé vint anys. És autor de Hot Potatoe, Pure Pijamas i Shrimpy i Paul and Friends. Els seus còmics han aparegut a molts setmanaris canadencs, Vice i LA Weekly. Ha estat publicat en nombroses antologies, com Kramers Ergot i The Ganzfeld.
Marcos Martín (Barcelona, 1972) és dibuixant de còmic. Es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, on va conèixer Muntsa Vicente. Entre els seus treballs destaquen Batgirl: Año Uno, Breach, Doctor Strange: The Oath, The Amazing Spider-Man, Daredevil i The Private Eye. També és conegut per ser un prolífic dibuixant de portades per a diverses editorials del sector, com Marvel i DC Comics. El 2013, juntament amb Brian K. Vaughan i Muntsa Vicente, va fundar la plataforma digital Panel Syndicate per distribuir còmics de creació pròpia, sense DRM i amb un sistema de «paga el que vulguis». Allí han publicat The Private Eye, Barrier i el número especial The Walking Dead: The Alien. Actualment està treballant amb Ed Brubaker i Muntsa Vicente al còmic Friday, que publiquen per entregues també a Panel Syndicate.
Marina Sáez (Barcelona, 1988) és arquitecta de formació. Combina la docència amb la creació de llibres per a infants. A MTM ha publicat el projecte editorial amb perspectiva de gènere La Finestra Indiscreta (2023), El Museu Perdut (2022) i Barrejacolors (2021), i Bullying (Coni La Gotteria. Flamboyant, 2022). El seu primer còmic és Aiguagim (Editorial Finestres, 2024), guanyador de la Menció Especial del Premi Finestres de Còmic en Català 2022. Paral·lelament, ha il·lustrat per a campanyes publicitàries i animació, és l’ànima del taller mòbil de creació artística La Taca, i forma part del col·lectiu de producció artística comunitària Pink Pixel Collective. Ha exposat la seva obra a Barcelona, Atenes, Berlín i Chicago.
Marlene Krause (1984). Llicenciada en il·lustració de l’HAW Hamburg (2010) i Màster en il·lustració de l’UdK Berlin (2022). Autora de les novel·les gràfiques À un autre endroit (L’Association), Momento Móvil (Apa Apa Còmics) i del llibre il·lustrat Cancioneiro Ilustrado de Capoeira Angola. Autoedita fanzins, imparteix tallers de narrativa gràfica i organitza lectures de còmic, va ser coeditora de la revista de còmic Two Fast Colour. També ha sigut coorganitzadora del Gutter Fest, fira d’autoedició. Actualment resideix a Barcelona.
Muntsa Vicente (Barcelona, 1972) és il·lustradora. Es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, on va conèixer Marcos Martín. Ha col·laborat amb multitud de publicacions i institucions públiques, com ara l'Ajuntament de Barcelona, La Vanguardia, Elle, Woman, etc. També s'ha encarregat dels colors de diversos còmics de Marcos Martín, Javier Pulido i Javier Rodríguez, tant per a Marvel com per a DC. El 2013, juntament amb Brian K. Vaughan i Marcos Martín, va fundar la plataforma digital Panel Syndicate per distribuir còmics de creació pròpia, sense DRM i amb un sistema de «paga el que vulguis». En l'actualitat, Muntsa Vicente està treballant juntament amb Ed Brubaker i Marcos Martín al còmic Friday, que publiquen per entregues a la mateixa plataforma.
Núria Pujol (Maresme, 1994) és il·lustradora i tatuadora handpoke. Va començar a dibuixar per necessitat, per explorar, observar i aprendre, per viure la vida com el joc que és. Va estudiar a l’Escola de la Dona i ara de cap al món del còmic de la mà de l’Escola Gossa. El còmic l’ha fet tornar a connectar amb la llibertat d’expressió i el jugar. Li encanta l’autoedició, i ha publicat a Branca i Forn de Calç. Actualment dona classes de còmic a nenes i nens i junts aprenen que la única història estúpida és la que no es dibuixa.
Raisa Álava (Zuaza, 1990) és una il·lustradora i artista. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat del País Basc amb especialitat en arts gràfiques. Va fer un màster en ceràmica a la mateixa universitat i un postgrau en Il·lustració i Còmic a l'escola Elisava de Barcelona. Ha realitzat exposicions, ha treballat per a The New York Times i Pikara Magazine i ha dissenyat cartells per a diferents esdeveniments, com la Fira BALA, fira del llibre d'Art de Bilbao i el cartell del Tour de França 2023. A finals del 2023 publica a AIA Editorial Sumidero, el seu primer còmic llarg.
Sandra Partera (Sabadell, 1979) és artista plàstica. Va estudiar Pintura a l'Escola Massana de Barcelona, on es va graduar com a Tècnica en Arts aplicades i Disseny. L'obra de la Sandra Partera es caracteritza per una llibertat expressiva que fuig de definicions i restriccions formals o tècniques. La seva recerca artística se centra a tornar a fer de la pintura un joc, combinant els seus projectes pictòrics amb la instal·lació i creació d'escultures mòbils i estàtiques, que complementen les seves narratives visuals. És també educadora de lleure en l'àmbit de les Arts plàstiques, i ha treballat amb entitats com: CaixaForum, Fundació Antoni Tàpies, Ajuntament de Barcelona, Món Llibre, La Setmana del Llibre en Català, Festival Culturista, Grec Festival, entre altres.
Sile (Lleida, 1990) és il·lustrador i tatuador. De jovenet ja feia graffiti allà on podia. Va estudiar il·lustració i disseny gràfic a l'EAM Leandre Cristòfol, però el que li agradava era convertir les seves il·lustracions en tattoos i finalment el 2023 va obrir el seu estudi Red Boy a Lleida. Els seus referents són variats, sent el tradicional americà la seva inspiració principal. És autor del cartell Patac 2024.